Donuťte mozek pracovat na plné obrátky

Většina dospělé populace využívá pouze 3-4% kapacity svého mozku. Žijte plným životem a váš mozek bude pracovat na plné obrátky.

Stříbrný mozek, Ethnological museum v Leidenu

Stříbrný mozek, Ethnological museum v Leidenu

Studené maso a čokoláda - to jsou dvě potraviny, které stutečně dokáží donutit váš mozek pracovat rychleji. Ale ti, kteří se rozhodli vážně se věnovat tréninku svých rozumových schopností, vůbec nemusí spořádat tuny čokolády nebo se trvale přestěhovat do Skandinávie. Výsledky nového průzkumu vědcí Terry Horne a Simon Wootton z univerzity v Lankastru (University of Central Lancashire) doporučují pro začátek přestat kouřit «trávu», nedívat se na nekonečné «mýdlové opery» a neholdovat odtučňovacím kůrám. Doporučení pro pokročilejší moudré hlavy jsou asi překvapivější: častěji si hrejte s malými dětmi, nepoužívejte ve škole taháky, čtěte nahlas a ... získáte vědeckou hodnost v oboru podnikání!

Celá desetiletí jsme si mysleli, že kapacita lidského mozku je dána geneticky. Tím spíše, že dnes je vědecky dokázáno, že kapacita našich mozků přímo souvisí se způsobem života, který vedeme. Je limitována tím, co jíme, co pijeme, jak se učíme ve škole a dalšími jinými faktory. Stresy, nízkokalorické diety, přesycenost informacemi a jiné reálie současného způsobu života nemájí zrovna nejlepší vliv na naši paměť. Většina dospělé populace využívá pouhé 3-4% možností svého mozku. Svět bije na poplach - jsou vytvářeny různé počítačové «trenažéry pro mozek». Například, trenažérová hra Brain Age společnosti Nintendo byla vydána nákladem přes 10 miliónů kusů. Jak vidíte, lidstvo hledá snadnější cestu ke zvyšování rozumových schopností - a opět jsou to počítače, intelektuální přetěžování, a to všechno společně vede přímo k depresi. Přitom rady specialistů jsou velmi jednoduché - více zdravých požitků pro duši i tělo. Usmívejte se, žijte plnohodnotným životem, pociťujte radost z každého dne, věnujte se sexu, a pak i váš mozek začne pracovat na plné obrátky!

zdroj: http://www.guardian.co.uk/sci...

Související články

Články z rubriky Tajemství firmy, Medicína, zdraví,

« Modrý mozek Zombie se vrací »