Osobní Darwinův blog

Na webové stránky Darwin Online Project bylo přidáno více než 90 tisíc dokumentů. Patří sem i publikace a rukopisy Darwina, jeho osobní dopisy a poznámky, ale také koncept k práci "O původu druhů", ale také koncepty k jiným vědcovým dílům.

I think [sketch] Case must be that one generation then should be as many living as now. To do this and to have many species in same genus (as is) requires extinction.

I think [sketch] Case must be that one generation then should be as many living as now. To do this and to have many species in same genus (as is) requires extinction.

K archivu dokumentů, zveřejněného na internetu a týkajícího se výzkumů a života Charlese Darwina, byly přidány dokumenty dříve veřejnosti nedostupné. Na webové stránky Darwin Online Project bylo přidáno více než 90 tisíc dokumentů. Patří sem i publikace a rukopisy Darwina, jeho osobní dopisy a poznámky, ale také koncept k práci "O původu druhů" , ale také koncepty k jiným vědcovým dílům. Mnohé z těchto dokumentů byly dříve dostupné pouze odborné veřejnosti.

Vědci z Cambridgeské univerzity (University of Cambridge) pracují s Darwin Online Project od roku 2002. V rámci projektu proběhnou v letech 2008-2009 cykly přednášek o Darwinově díle a také vědecké konference či jiné akce.

Charles Robert Darwin (12. února 1809 - 19. dubna 1882) byl britský přírodovědec a zakladatel evoluční biologie. Evoluční teorii opíral o přírodní výběr a pohlavní výběr. ("Pohlavní výběr závisí na převaze určitých jedinců nad druhými stejného pohlaví, což se týká propagace druhů; zatímco přírodní výběr závisí na vítězství obou pohlaví, v každém věku, za normálních podmínek života."- Charles Darwin, 1871.) Myšlenky a poznatky Charlese Darwina byly rozvíjeny a částečně zneužity některými jeho pokračovateli - tzv. sociálními Darwinisty. Jejich úsilí nakonec vedlo až ke vzniku eugeniky a rasových teorií.

zdroj: http://www.guardian.co.uk/sci...

Související články

Články z rubriky Ideje, projekty,

« Nářadí pro hlodavci Cestování časem »