Největší svazek antihmoty vytvořili … studenti!

Studenti vytvořili největší tok antihmoty… z čeho se skládá? Z pozitronů (nebo antielektronů – pokud se vám tento termín líbí více). Získává se z velké lamely a mění se na mohutný tok elementárních částic.

Jádro NCSU PULSTAR reaktorů na 1Mw

Jádro NCSU PULSTAR reaktorů na 1Mw

Studenti vytvořili největší tok antihmoty… z čeho se skládá? Z pozitronů (nebo antielektronů - pokud se vám tento termín líbí více). Získává se z velké lamely a mění se na mohutný tok elementárních částic. Mimochodem, v roli vědců tentokrát vystoupili … obyčejní studenti. Je jasné, že jaderný reaktor PULSTAR je pro ně obyčejným zařízením a používají jej k laboratorním pracem.

Vědeckovýzkumné centrum PULSTAR (North Carolina State University reactor program) byl podle projektantů vytvořen právě pro vzdělávání mládeže. Jimi získané výsledky mohou být velmi užitečné jak federálním agenturám, tak i státním společnostem. Proč? Podle slov ředitele Aymana Hawarie (Ayman Hawari), základní smysl je v tom, že “ má-li se vytvořit mohutný tok antičástic… Prostě, vědci-praktici vždy najdou pro toto využití. Kromě toho, asi budeme moci vytvořit principiálně nové typy látek…“

A upřímně se ptáme: potřebujeme nové druhy látek? Ale o tom, že naši studenti si v ničem nezadají se studenty zahraničních vysokých škol, o tom není absolutně pochyb. Učte se, mládeži, země potřebuje mladé talenty!

zdroj: http://www.tgdaily.com/conten...

Související články

Články z rubriky Technologie,

« Neviditelná čepice Super kreditka »