Trojrozměrná tiskárna se rozmnožuje

Britové naučili trojrozměrnou tiskárnu RepRap reprodukovat samu sebe, tvrdí tisková zpráva univerzity ve městě Bat. Nová verze RepRap, která je schopna "tisknout" vlastní součástky, bude představena na vědeckém festivalu v Cheltenhamu (Cheltenham).

Britové naučili trojrozměrnou tiskárnu reprodukovat samu sebe

Britové naučili trojrozměrnou tiskárnu reprodukovat samu sebe

Britové naučili trojrozměrnou tiskárnu RepRap reprodukovat samu sebe, tvrdí tisková zpráva univerzity ve městě Bat. Nová verze RepRap, která je schopna "tisknout" vlastní součástky, bude představena na vědeckém festivalu v Cheltenhamu (Cheltenham), který se uskuteční od 4. do 8. července tohoto roku.

Pomocí informací, které jsou vloženy do počítačového programu, RepRap vytvoří ze speciálního materiálu prostorový předmět zadaného tvaru. Dříve trojrozměrná tiskárna mohla reprodukovat pouze takové předměty, které jsou používány v běžném životě. Například, kliky od dveří, šatní ramínka a podobně.

V současné době si RepRap může opatřit libovolný zájemce. Podrobný návod na montáž a na použití zařízení je umístěn na webových stránkách, věnovaných projektu RepRap. Cena spotřebních materiálů a součástek, které trojrozměrná tiskárna prozatím nemůže reprodukovat, představuje zhruba 590 dolarů.

zdroj: http://www.bath.ac.uk/news/20...

Související články

Články z rubriky Technologie,

« Biologický počítač Zpomalení světla »