Chcete změnit svůj život, změňte své uvažování

Úkolem tohoto článku je motivovat vás k tomu, abyste podnikli taková opatření, která vám umožní život podle vašich představ. Článek obsahuje stručný návod, jak toho můžete docílit. Jste-li nespokojeni s nějakou oblastí vašeho života, pak vězte, že máte sílu to změnit a že je to jen věc vašeho uvažování.

Outer Hebrides, Scotland

Outer Hebrides, Scotland

Dříve než vás odradím, chci zdůraznit, že tento článek není o žádném „Tajemství“ a netýká se „Zákonů přitažlivosti.“ Spíše je o nesporném faktu: to, jak myslíme a o čem přemýšlíme, určuje formu a kvalitu našeho života.

Eliminovat tragédie? Dokáže vaše myšlení předcházet problémům a výzvám, které se týkají vašeho života? Ne. Všichni máme zkušenosti s nějakými životními útrapami a neštěstím. Život není peříčko, ale přesto je nesmírně krásný a podivuhodný.

Limonáda. Takže pokud nejste schopni eliminovat špatné věci ve vašem životě, jak vám pomůže uvažování ve složitých situacích? Tím, že kontrolujete své myšlení, můžete určovat, jak vás tyto události ovlivní. Znáte to staré pořekadlo „Všechno zlé je pro něco dobré“? Vždy se snažte najít něco pozitivního, poučte se z toho a vytvoříte si tak lepší život.

Úspěch. Bezesporu to, co si myslíte a jak uvažujete, vytváří váš život, počínaje tím, jak se cítíte, konče fyzickými projevy ve vašem životě. Vaše kariéra, zdraví, vztahy a další jiné oblasti, jsou vytvářeny vašim uvažováním. Netvrdím, že neexistují jiné, vnější vlivy, které na vás také dopadají, ale proč ve vašem myšlení neovládnout to, co opravdu můžete?

Návod ke změně vašeho uvažování a k vytvoření života, po jakém toužíte:

  1. Dejte si schůzku sami se sebou. Ráno nebo odpoledne na chvíli vypněte a popřemýšlejte o svém životě. Může to znít trochu divně, ale je to ten první krok, kterým musíte začít. Bude to zábava. Vytvořte si plán na dosažení toho, o čem sníte. Najděte si tiché místečko, kde vás nebude nikdo rušit, jako je knihovna, vaše postel nebo třeba auto.
  2. Fantazírování. Během schůzky sami se sebou popřemýšlejte o oblastech vašeho života, které byste rádi změnili. Oblasti uvažování:
    • Práce/Kariéra
    • Vztahy
    • Finance
    • Dům a domov
    • Zdraví
    • Duchovno
    • Volný čas
  3. Sepište své sny. Napište si na papír, co byste rádi změnili. Možná se vyskytne pouze jedna oblast, kterou chcete změnit. Nemějte pocit, že nutně musíte změnit všechno. Ale pokud je něco, co by mohlo vylepšit kvalitu vašeho života, tak to zapište. Nepřemýšlejte nad tím, zda je to možné. Vycházejte z toho, že dokážete cokoli.
  4. Plán postupu. Napište si po jednotlivých krocích hrubý plán toho, jak byste chtěli dosáhnout těchto snů. Zbavte se dlouho plánovaných cílů a snažte se činnosti, nutné k dosažení vašich snů, plánovat maximálně na měsíce, týdny nebo dny.
  5. Rádci. Komu se ještě podařilo to, o co se pokoušíte vy? Kdo vás inspiroval? Co se můžete naučit od toho člověka nebo od těch lidí? Jak přemýšleli? Jak se vypořádali s výzvami? Všechno si sepište. Nechte se touto osobou vést, ať vám ukáže, co musíte podniknout pro dosažení vašich snů. Možná, že bude stačit přečíst si knihu někoho, komu se taková změna podařila. Požádejte o pomoc a rady. Nejspíš budete překvapeni, až zjistíte, že vám většina lidí, které požádáte o pomoc opravdu pomohou. A na konec, připomínejte si každý den, že pokud váš vzor uspěl, tak na to také máte.
  6. Upomínající plakát. Zde buďte kreativní. Smyslem je vytvořit plakát, ze kterého můžete udělat několik kopií a pověsit si ho na klíčových místech, jako je vaše koupelna, noční stolek, kuchyně, auto a pracovní stůl. Na plakát (jakékoli velikosti) napište vaše sny, denní plán a myšlení, které se chystáte každý den kultivovat. Může také zahrnovat citace a jiné inspirace vašeho vzoru. A určitě se neomezujte v barvách, obrázcích, struktuře, prostě v ničem, co váš projev umocní a zvýrazní.
  7. Vděčnost. Každé ráno obětujte trochu času na ocenění toho, co dobrého jste ve vašem životě vykonali. Večer zhodnoťte vaše úspěchy a poučení ze dne, za tichého rozjímání nebo s někým, kdo vás podporuje. Může z toho vzniknout hezký rituál s vašim druhem, dítětem, nebo jinou osobou, která je pro vás důležitá.
  8. Důvěra. Věřte v sílu vašich myšlenek. Zde jsou některé příklady toho, jak mocné myšlenky mohou být. Všechny tyto obrovské lidské úspěchy byli započaty nápadem nebo myšlenkou v něčí hlavě.
    • Člověk na měsíci
    • Demokracie
    • Neuvěřitelná expanse Dubaje během 7 let
    • Plavba kolem světa, čtyři příběhy: Jedna, Dvě, Tři a Čtyři
    • Psaní knih
    • Kočování pro ochranu životního prostředí
    • Vývoj srdečního implantátu
    • Pyramidy v antickém Egyptě.

    Tam kde je vůle, je vždy i cesta. Pro upevňování vaši vůle podrobte každý den vaši mysl intenzivním posilujícím myšlenkám. Lidé kteří měli nápady a zrealizovali je, nedovolili žádné pochybnosti, aby jim stála v cestě. A to byste neměli ani vy!

  9. Konejte činy. Abyste dosáhli výsledků, tak vaše myšlenky a plány potřebují být realizovány. Zaměřte se na vaše cíle a sny vám budou dodávat motivaci a energii pro jejich splnění. Pokud vám bude chybět motivace, nečekejte až se objeví. Podnikněte kroky a sledujte jak vaše energie a motivace rozkvétá. Realizujte vaše cíle každý den. Učiňte je prioritou tím, že budete pracovat na vašich cílech před plněním světských věcí vašeho každodenního života.

zdroj: http://www.dumblittleman.com/...

Související články

Články z rubriky Společnost, lidé, Tajemství firmy,

« voda Šalamounov chrám »