Deset překvapivých statistik o sexu

Ať už se jedná o velikost penisu, riziko nákazy papillomavirem nebo pravděpodobnost vzniku těhotenství, je dobré znát statistické údaje. Přinášíme přehled deseti faktorů důležitých pro sexuální život.

muži a ženy

muži a ženy

Kromě potěšení se impulzem pro sexuální styk biologická potřeba mužů šířit své geny. Nejvíce vlastních dětí zplodil jeden marocký císař. V Guinessově knize rekordů je zaznamenáno, že měl přinejmenším 342 dcer a 525 synů. Z žen je na prvním místě Ruska, která žila v 18. století. Porodila dohromady 69 dětí, z toho šestnáctkrát dvojčata, sedmkrát trojčata a čtyřikrát čtyřčata.

Ztopořený penis, navzdory obecnému mínění, je dlouhý od pěti do sedmi palců a v obvodu má od čtyř do šesti palců.

Zhruba pět procent mužů kolem čtyřiceti let a patnáct procent pětašedesátiletých zažilo problémy s erekcí.

Muži v průměru přicházejí o panictví v 16,9 letech, ženy v 17,4 letech. Podle nových studií v tom může hrát roli genetika. Impulzivita a další individuální vlastnosti mohou ovlivňovat chuť či naopak nechuť k brzkému zahájení sexuálního života.

Dvanáct procent sezdaných párů udává, že obvykle spí sami.

Při sexu zažívá orgasmus 75 procent mužů a 29 procent žen. Většina žen potřebuje k dosažení orgasmu stimulaci klitorisu.

Dvě třetiny studentů vysokých škol udávají, že udržují sexuální vztah s přítelem.

Z průzkumu mezi dospělými ve věku od dvaceti do devětapadesáti let vyplynulo, že ženy během života vystřídají v průměru čtyři sexuální partnery, muži sedm partnerek.

Dvě třetiny žen, které porodily dítě v rozmezí let 2001 a 2003, pracovaly během těhotenství. 80 procent těchto žen začalo znovu pracovat do měsíce od porodu. V letech 1961 až 1965 pracovalo během těhotenství 44 procent žen a 35 procent začalo pracovat do měsíce od narození dítěte.

Nejméně 50 procent sexuálně aktivní populace prodělalo během života infekci HPV. Papillomavirus v méně rizikové formě způsobuje genitální bradavice, ve vysoce rizikové formě rakovinu, zejména děložního čípku. V devadesáti procentech případů se s ním imunitní systém vypořádá do dvou let.

zdroj: http://www.livescience.com/he...

Související články

Články z rubriky Společnost, lidé, Medicína, zdraví,

« Tkáň dásní Oční sítnice »